Vandaag ging te TIELT het VLAAMS Kampioenschap door. Judoka’s die podia halen op dit kampioenschap, gaan automatisch door naar het Belgisch Kampioenschap te ANTWERPEN. Hier de resultaten van onze judoka’s:

– 48 kg: BERTON Jolien:
Zij is de eerste kamp vrijgesteld en dient vervolgens te kampen tegen BRION Liying. Jolien wint deze kamp vlot en stoot door naar de halve finales. Daar komt zij uit tegen WUYTACK Nathalie. Wederom een vlotte winst met ippon.
In de finale wacht VALY Silke. Jolien komt twee shido’s achter doch scoort een mooie waza ari. 38 Seconden voor einde kamp loopt Jolien jammer genoeg tegen een derde shido aan, ippon voor haar opponente VALY. Een mooie zilveren medaille voor Jolien.

– 57 kg: GOETHALS Katrijn
Katrijn komt in haar eerste kamp uit tegen VAN BAELEN Kato. Katrijn dient diep in haar reserves te gaan en na een mooi manoeuvre wint Katrijn met ippon.
In haar tweede kamp komt Katrijn uit tegen VAN DE PUTTE Sofie. Als men denkt dat de pijp uit is voor Katrijn, wel, verkeerd gedacht. Zij gaat door in de golden score en in de derde minuut van deze, scoort Katrijn wederom ippon. In de halve finale komt Katrijn uit tegen de geroutineerde DELBAEN Eveline. Katrijn verliest deze kamp met ippon om vervolgens te kampen voor de derde plaats. Deze dient gevochten te worden tegen DE BLESER Lotte. En voilà, weeral naar een golden score. In de reguliere kamptijd komt Katrijn twee shido’s voor. In de golden score (derde minuut), wordt DE BLESER nog eens gestraft met shido, ippon voor Katrijn en een meer dan verdiende bronzen medaille.

– 70 kg: DECKMYN Lynn
Lynn komt in haar eerste kamp uit tegen de geroutineerde PICCINI Laura. Lynn kampt zeer goed en past verschillende technieken toe doch wordt twee maal gecounterd op een waza ari tegen, ippon voor PICCINI. Afwachten naar de herkansing. Gelukkig wint PICCINI haar tweede kamp waardoor Lynn terug in actie kan komen. In de herkansing komt zij uit tegen LOEN Melissa. Eveneens een geroutineerde kampster. Lynn kan niet bevestigen en verliest terug met ippon. Einde toernooi van Lynn doch zij kan zeker meer dan tevreden terug kijken op haar afgelegde parcours.

– 78 kg:
DESMET Zoë
Zoë (bij de Indianen gekend als GEEN STRESS en WE MAKEN ER HET BESTE VAN ), start in haar eerste kamp tegen DIERICKX Sara. Zoë overklast haar opponent en scoort waza ari. Zij kan dit houden tot einde kamp en stoot door naar de tweede ronde. Daarin komt zij uit tegen de sterke HENDRICKX Doreen (latere derde) Zoë kan deze kamp niet winnen en verliest met ippon. Op naar de herkansing Daar komt zij uit tegen HOYBERGS Anouk. Zoë wint verdient met ippon en kampt vervolgens voor brons.
In deze kamp komt zij terug uit tegen zevenvoudig BK VANDERHAEGHE Isabeau. Zoë komt in eerste instantie waza ari achter. Met opgeheven hoofd kampt Zoë verder en kan VANDERHAEGHE in een houdgreep houden. Zoë komt letterlijk één seconde tekort om ippon te scoren, en krijgt waza ari.

1.20 minuten voor tijd loopt Zoë jammer genoeg op een tweede waza ari en verliest alzo de kamp. Niet te vergeten, Zoë is nog maar ZESTIEN jaar oud en haar opponenten een stukje ouder. Prachtig resultaat van Zoë en er zat zeker een selectie voor het BK in!!

Voor de heren kwam DESPLENTERE Karel uit, dit in de – 100 kg. In zijn eerste kamp is zijn opponent de sterke DE SOMER Dez. Karel komt een shido voor om vervolgens waza ari tegen te krijgen. Pas 15 seconden voor het einde loopt Karel op een tweede waza ari, verlies Karel

Het is wachten op de herkansing. Deze komt er gelukkig aan en in de herkansing dient Karel te kampen tegen DE LAET Gunnar. Karel komt waza ari achter om vervolgens in osae komi nog een waza ari op te lopen. Einde toernooi voor Karel.

Een beetje ontgoocheld is Karel doch, bij deze, je stond er toch!!!

Het Belgisch Kampionschap is binnen twee weken te ANTWERPEN. Jolien en Katrijn vertegenwoordigen JC EERNEGEM en wij wensen hen dan ook veel succes.
Proficiat aan ALLE judoka’s voor dit mooi resultaat en JC EERNEGEM op kaart te plaatsen.

Coach Didier